Olej z čiernej rasce LZS

Olej z čiernej rasce LZS
 
Cena: 16,20 € s DPH
 

INCI: Nigella sativa

 

Fyzikálne vlastnosti: svetlo žltá, olejovitá kvapalina s príjemnou, typicky rascovou chuťou.

 

Bod tuhnutia: cca -18 ° C. Relatívna hustota: pri 20 ° C cca 0,913 g / cm3.

 

Základné obsahové zložky: kyselina linolová, C18: 2 (cca 55%), kyselina olejová, C18: 1 (cca 25%), a kyselina palmitová C16: 0 (cca 12%), vitamíny E a A, éterické oleje.

Vlastnosti: Tento olej je hračkou prírody, pretože ho môžeme definovať nielen ako mastný, ale súčasne aj aromaterapeutický. Osvedčil sa hlavne u niektorých alergických prejavoch, ďalej u ekzémov, neurodermatitídy, lupienky a pri ďalších poruchách kožných funkcií, ako je napríklad akné. Olej možno odporučiť aj k vnútornému použitiu, kde sa osvedčil aj u depresívnych stavov, bronchitídy, bronchiálnej astmy, pľúcnych problémoch, alergiách a zápalov. Je potrebné povedať, že s týmto olejom sú celkom dobré skúsenosti hlavne u rôznych peľových alergiách a sennej nádchy. Prezentovať olej čierneho rasce ako zázrak, tak ako to niektorí predajcovia robia, je neseriózne. Ďaleko viac mu pristane označenie dobrého pomocníka, ktorému by mala byť daná šanca.

 

Použitie: Olej je úplne neškodný. Jeho použitie nesprevádzajú žiadne negatívne vedľajšie účinky. A aj keby nepomohol, máme záruku, že neublíži. Čo sa použitia týka, nechá sa aplikovať priamo na pokožku, napr vmasírovať malé množstvo do hrudníka a chrbta (odporúčame pri peľových alergiách a dýchacích problémoch). Hlavne pri vnútornom použití je terapeuticky veľmi účinný. Podporuje činnosť tráviaceho traktu, vďaka obsahovým zložkám pôsobí proti nadúvaniu, stimuluje peristaltiku čriev, pozitívne ovplyvňuje podráždenie horných dýchacích ciest a mnohé ďalšie. Možno ho pridávať aj do šalátov či ako "korenie" aj do ďalších jedál. Jeho dávkovanie je zhruba od 30 kvapiek (1 ml) až po jednu mokka lyžičku 3 × denne.

« Späť
 

Komentáre - Olej z čiernej rasce LZS

- Žiadne komentáre -