Kokosový olej LZS

Kokosový olej LZS
 
Cena: 6,30 € s DPH
 

 

Fyzikálne vlastnosti: Pri teplotách nad 25 ° C biela, až bielo-žltá olejovitá kvapalina. Pri nižších teplotách tuhá konzistencie. Vonia veľmi jemne po kokosu.
 

 

Bod topenia: Cca 25 ° C.
 

 

Relatívna hustota: Pri 20 ° C cca 870 g / cm3.

 

Základné obsahové zložky: Nasýtené mastné kyseliny - hlavný podiel kyselina laurová (C12: 0) cca 45%, kyselina myristová (C14: 0) cca 18%, kyselina palmitová (C16: 0) 10%, kyselina kaprylová (oktánové) (C8: 0) cca 8 %, kyselina kaprinový (Dekanová) (C10: 0) 7%, kyselina stearová (C18: 0) cca 3%, hexánovej (hexánovej) (C6: 0) 1%; nenasýtené mastné kyseliny - kyselina olejová (C18: 1) 7%, kyselina linolová (C18: 2) 2%. Ďalej obsahuje zanedbateľné množstvo stopových prvkov: horčík, vápnik, draslík, sodík, meď, železo, fosfor. Taktiež malé množstvo vitamínu E.
 

Kyselina laurová je vzácna kyselina, ktorá je prítomná aj v materskom mlieku, urýchľuje metabolizmus a je dôležitá pre svoje antimykotické, antivírusové a antibakteriálne účinky. Niektoré štúdie uvádzajú, že kyselina laurová je pre telo rovnako dôležitá ako Omega 3 mastné kyseliny, ktoré znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb, zlepšujú imunitu a pomáhajú pri ochorení centrálneho nervového systému.
 

Vlastnosti a použitie mimo potravinárskej oblasti: Je tvorený zhruba z 90% nasýtenými kyselinami. V tekutom stave olej vykazuje dobrú roztierateľnosť, avšak horšie vstrebateľnosť (do pokožky sa takmer nevstrebáva, ostáva na jej povrchu). Vhodný je pre kozmetické aj masážne účely. Pri vyšších dávkach môže zanechávať pocit mastnoty. Pokiaľ pri masážach nechceme vyvolať pocit chladu, je potrebné používať olej predhriaty.

 

Je známy pre svoje protizápalové účinky. A vďaka svojmu zloženiu - obsahu kyseliny kaprylovej, môže byť dobrým pomocníkom pri výskyte kandidóz. Je vhodný pri starostlivosti o pokožku s výskytom kožných problémov, ako sú lupienka, atopický ekzém, dermatózy, akné a pod. Napomáha upokojovať podráždenú a zapálenú pokožku. Vzhľadom k jemnosti ho možno odporučiť aj na použitie u detí.

 

INCI: Cocos nucifera Oil.
 

Skladovanie: Uvedená trvanlivosť prípravku sa uchovávaním v temnom a chladnom prostredí podstatne predlžuje (najlepšie v chladničke pri teplote 6-10 ° C). Spotrebujte najlepšie do dátumu uvedeného na obale. Číslo šarže a objem vyznačený na obale.
 

« Späť
 

Komentáre - Kokosový olej LZS

- Žiadne komentáre -